Logo loupe


home pagina


NIEUWTJESDIENST
Bij bezoek aan onze  website worden geen cookies geplaatst
bijeenkomsten

De Nieuwtjesdienst verzorgt zonder winstoogmerk de aankoop van buitenlandse
postzegeluitgiften en eventueel ander filatelistisch materiaal.

Postzegelnieuws: De 'kunst van kleinwonen' op postzegels

Den Haag, 6 april 2021 - Woonboten zijn overal ter wereld te vinden, maar vooral in Nederland. De nieuwste postzegels van PostNL uit de serie Typisch Nederlands geven een mooi beeld van hoe de woonboten in ons land eruit zien. De serie Typisch Nederlands besteedt in 2021 aandacht aan woningtypen en gevels die kenmerkend voor ons land zijn. Eerder verschenen al de postzegels over stolpboerderijen, houten huizen en grachtenpanden. Later dit jaar volgt nog een uitgifte over rijtjeshuizen.

Op de postzegels Typisch Nederlands - woonboten staat een kleurrijke illustratie van 2 woonboten in een idyllische omgeving met water op de voorgrond en hoge bomen in de achtergrond. De woonboot links is in zijn geheel afgebeeld, de woonboot rechts gedeeltelijk. Onderaan de postzegel loopt een zwarte lijn die verwijst naar het straatniveau van de plek van waar de oorspronkelijke foto’s van de woonboten zijn genomen.

Arken, scharken en woonschepen
De oudste geschreven bronnen over de geschiedenis van woonboten in Nederland dateren van rond 1600. Vanaf die tijd werd er zeker permanent gewoond op schepen, met name op voor bewoning omgebouwde vrachtschepen. Later werden ook speciaal voor dit doel woonboten gebouwd. Kenners van woonboten maken een onderscheid tussen arken of scharken (respectievelijk een betonnen of stalen casco met een opbouw van hout, steen of kunststof) en woonschepen (uit de vaart genomen binnenvaartschepen die een woonfunctie hebben gekregen).

Woonboten
nieuws

nieuwtjesdienst


rondzenddienst

veilingdienst

ruilbeurs


contact

Links

Privacy

Copyright (c) 2009
 De Dordtse-Postjager.nl

Kamer van Koophandel
 40 321 633